Špagete à la Paćino! Originalni recept holivudskog glumca koji je završio i u profesionalnom kuvaru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mangia Bene, mangia pasta!

Foto: Pixabay, Tanjug/AP

U kuvaru Belina Danijela nalazi se recept omiljenih špageta Ala Paćina, kojima prosto nećete moći da odolite. Paćino je ove špagete voleo da priprema kod kuće i nikada nije voleo da odstupa od ovog recepta.

Sastojci:

1 pakovanje špageta

1/4 čaše najkvalitetnijeg italijanskog maslinovog ulja

6 češnjaka belog luka, oguljenih i mlevenih

1/2 kašičice pahuljica crvenog bibera

6 fileta sitno iseckanih inćuna

1/4 šolje italijanskog peršuna

Priprema:

U veći tiganj na jačoj vatri ispržite inćune na maslinovom ulju (2 minuta). Dodajte crvenu papriku, luk i nastavite da kuvate na laganoj vatri dok beli luk ne postane braonkast. Ostavite da se ohladi.

U provrelu slanu vodu (1/4 šerpe) dodajte špagete i kuvajte ih koliko je potrebno, ali i prema ukusu (pene ili al dente).

Procedite ih, ali ostavite 4 kašike vode u kojoj ste ih kuvali.

Vratite špagete u lonac u kojem su se kuvale i propržite ih na malo maslinovog ulja sve vreme mešajući. Izlijte sos od belog luka i vodu od kuvanja testenine prek ošpageta sa polovinom seckanog peršuna i sve dobro izmešajte.

Špagete podelite na četiri tanjira i pospite ih seckanim peršunom i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)