Vrsta pasulja koja je mnogo ukusnija od običnog: Kažu da je ovako spremljen pravi orgazam za nepce

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste čuli za rujavi pasulj?

Za dobijanje „rujavog pasulja“ treba sačekati da se zrna dovoljno razviju i mahuna smežura, a za zreo pasulj, da zrna potpuno sazru.

Ovaj pasulj je veoma ukusan, ali ga treba zapržiti drugačije nego stari pasulj.

Tri četrvtine kilograma rujavog pasulja kupiti okrunjenog. Zatim ga oprati i pristaviti s manje vode nego što je potrebno za običan pasulj, pošto će se rujavi pasulj brže skuvati.

Ovaj pasulj nije izdašan kao stari i zato ga treba uzeti dvaput više nego što bi se uzelo od starog. Pasulj pristaviti u hladnu vodu i odmah naseći 2-3 glavice crnog luka, pa staviti i jednu baburu.

Kad je pasulj dovoljno mekan, posoliti ga i zapržiti na sledeći način:

U šerpu staviti 1 kašiku maslaca ili masti, dodati 1 kašiku brašna, zapršku propržiti, ali u nju ne stavljati alevu papriku. Zatim zapršku izručiti u pasulj i gledati da pasulj bude čorbast jer se rujavi pasulj nikada ne pravi gust.

Po želji može se staviti u pasulj i par listića nane, koji će mu dati naročito dobar ukus.

(Telegraf.rs)