Srpski recepti koje Rusi obožavaju: Srpska salata im je kao nama ruska, a ovo je omiljeni dezert

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska kuhinja je svetski poznata kao jedna od najukusnijih, a na nju nisu ostali imuni ni Rusi

Foto ilustracija: Nikola Jovanović/Shutterstock

I dok smo mi ljubitelji ruske salate, Rusi su i te kako ljubitelji srpske salate čiji je recept među prvima kada su dodaci obroku u pitanju.

- Sastojci su krajnje jednostavni: paradajz, krastavci i luk. Vrhunac je ako dodate ljutu papriku i ovčji sir. Veoma ukusno i pikantno - piše na popularnom ruskom kulinarskom sajtu.

S druge strane postoji još jedan srpski recept koji se nalazi među omiljenim ruskim dezertima.

- Srpski koh je tradicionalni dezert u Srbiji koji podseća na naš "mokri" manik. Ova torta je veoma ukusna i nežna zahvaljujući slatkom mlečnom punjenju. Najbolje je jesti ga kašikom.

Zanimljivo je da za srpski koh recept u potpunosti nepromenjen od onog sa ovih prostora, pa ga se uglavnom svi Rusi pridržavaju, a sudeći po broju lajkova - obožavaju ga!

Evo i kako se koh pravi prema tradicionalnoj srpskoj recepturi.

Sastojci:

Za testo:

3 jaja

2 kašike brašna

2 kašike kašice

3 kašike šećera

1 prašak za pecivo

Za preliv:

pola litre mleka

1,5 kašika šećera

1 vanilin šećer

Priprema:

Sjedinite sve sastojke za testo i pecite na 200 stepeni 25 minuta.

Preliv:

Na umerenoj vatri kuvajte mleko, dodajte šećer i sačekajte da se istopi. Čim se istopi sklonite mleko sa vatre.

Kolač isecite i tek onda ga prelijte zašećerenim mlekom.

Pustite kolač da upije nekih 30ak minuta, pa tek onda poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)