Srpski recepti koje Rusi obožavaju: Srpska salata im je kao nama ruska, a ovo je omiljeni dezert
Srpska kuhinja je svetski poznata kao jedna od najukusnijih, a na nju nisu ostali imuni ni Rusi
I dok smo mi ljubitelji ruske salate, Rusi su i te kako ljubitelji srpske salate čiji je recept među prvima kada su dodaci obroku u pitanju.
- Sastojci su krajnje jednostavni: paradajz, krastavci i luk. Vrhunac je ako dodate ljutu papriku i ovčji sir. Veoma ukusno i pikantno - piše na popularnom ruskom kulinarskom sajtu.
S druge strane postoji još jedan srpski recept koji se nalazi među omiljenim ruskim dezertima.
- Srpski koh je tradicionalni dezert u Srbiji koji podseća na naš "mokri" manik. Ova torta je veoma ukusna i nežna zahvaljujući slatkom mlečnom punjenju. Najbolje je jesti ga kašikom.
Zanimljivo je da za srpski koh recept u potpunosti nepromenjen od onog sa ovih prostora, pa ga se uglavnom svi Rusi pridržavaju, a sudeći po broju lajkova - obožavaju ga!
Evo i kako se koh pravi prema tradicionalnoj srpskoj recepturi.
Sastojci:
Za testo:
3 jaja
2 kašike brašna
2 kašike kašice
3 kašike šećera
1 prašak za pecivo
Za preliv:
pola litre mleka
1,5 kašika šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Sjedinite sve sastojke za testo i pecite na 200 stepeni 25 minuta.
Preliv:
Na umerenoj vatri kuvajte mleko, dodajte šećer i sačekajte da se istopi. Čim se istopi sklonite mleko sa vatre.
Kolač isecite i tek onda ga prelijte zašećerenim mlekom.
Pustite kolač da upije nekih 30ak minuta, pa tek onda poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)