Italijanski kuvar otkrio trik: Ovo je jedini pravilan način za serviranje špageta
Ovo je tajna svih restorana za pripremu savršene testenine
Slavni kuvar Andrea Trančero otkrio je jedan jednostvan trik za serviranje špageta koji koriste profesionalci u najelitnijim restoranima.
Za sve ljubitelje italijanskih specijaliteta, Italijan je demonstrirao metodu uz pomoć koje špagete svaki put izgledaju savršeno...
Gastro profesionalac, koji je radio u restoranima širom sveta, kaže da su vam potrebna dva kuhinjska pomagala - kutlača i viljuška za meso. Potom se sve vreme u kutlači uvijaju špagete uz pomoć viljuške.
- Samo uzmete viljušku i malo špageta. Nemojte da sipate previše da ne bi skliznule sa viljuške - objasnio je.
Andrea je potom nastavio u velikoj kutlači da uvija špagete oko viljuške, sve dok nije napravio malu kulu od testenina.
- Morate da nastavite okrećete viljušku za meso u kutlači, sve dok jelo ne bude spremno za serviranje - savetuje kuvar.
Na ovaj način će testenina uspeti da zadrži savršen oblik na tanjiru, a ujedno ćete sprečiti da se sos rasprši preko celog tanjira.
(Telegraf.rs/K.M.)