Italijanski kuvar otkrio trik: Ovo je jedini pravilan način za serviranje špageta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je tajna svih restorana za pripremu savršene testenine

Foto: Pixabay

Slavni kuvar Andrea Trančero otkrio je jedan jednostvan trik za serviranje špageta koji koriste profesionalci u najelitnijim restoranima.

Za sve ljubitelje italijanskih specijaliteta, Italijan je demonstrirao metodu uz pomoć koje špagete svaki put izgledaju savršeno...

Gastro profesionalac, koji je radio u restoranima širom sveta, kaže da su vam potrebna dva kuhinjska pomagala - kutlača i viljuška za meso. Potom se sve vreme u kutlači uvijaju špagete uz pomoć viljuške.

- Samo uzmete viljušku i malo špageta. Nemojte da sipate previše da ne bi skliznule sa viljuške - objasnio je.

Foto: Pixabay.com / Špagete bolonjeze ne postoje, to su zapravo špagete sa raguom

Andrea je potom nastavio u velikoj kutlači da uvija špagete oko viljuške, sve dok nije napravio malu kulu od testenina. 

- Morate da nastavite okrećete viljušku za meso u kutlači, sve dok jelo ne bude spremno za serviranje - savetuje kuvar.

Na ovaj način će testenina uspeti da zadrži savršen oblik na tanjiru, a ujedno ćete sprečiti da se sos rasprši preko celog tanjira.

Video: Ovo je sendvič za svinj... Nećemo nikoga da vređamo mada bi ga neki od nas smazali

(Telegraf.rs/K.M.)