Slani mafini koji se prave očas posla: Kada se tikvice i sir spoje, nastaje pravo zadovoljstvo
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Gotovi za 35 minuta!
Foto: Shutterstock
Zašto volimo mafine? Zbog toga što se brzo pripremaju, bilo da su slani ili slatki.
Evo recepta za slanu varijantu.
Sastojci i priprema:
– 2 jajeta
– 50 ml ulja
– 150 g sitnog sira
– 1 – 1,5 kašičica soli (zavisi koliko je sir slan)
– 350 g izrendane tikvice (ne guliti)
– 100 g izrendane šargarepe
– 300 g brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
– susam
Priprema:
Umutiti jaja, dodati sve navedene sastojke. Izmešati, peći u podmazanom kalupu za mafine oko 35–45 minuta na 200 stepeni.
Video: Sniker mafin - praznična a zdrava poslastica
(Telegraf.rs/Stvar ukusa)