Nikada nemojte dodavati mleko u jaja: Ovako se sprema najukusnija kajgana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako vi spremate kajganu?

Foto: Pixabay

Svi imamo svoje metode kada je u pitanju kuvanje, ali dodavanje mleka u kajganu je greška koju većina ljudi pravi.

U anketi portala "Buzzfeed" čitaoci su otkrivali na koji način spremaju savršenu kajganu.

Više od 60 odsto ljudi reklo je da dodaju mleko, tvrdeći da „čini umućena jaja kremastijim“.

To je pogrešno jer mleko ih u stvari razređuje i samim tim jelo gubi ukus, a struktura postaje gumenasta.

Takođe, može da se desi da dođe do razdvajanja smese tokom kuvanja.

Foto: Pixabay

- Nikad ne dodajte mleko u svoju kajganu jer razblažava ukus i verovatno će ispasti gumenasta - kazao je Dan Džoins, kuvar koji vodi nekoliko nagrađivanih restorana u Londonu.

Stručnjak ističe da ako želite da spremite savršenu kajganu zaboravite na ovaj mlečni proizvod i umesto toga upotrebite maslac.

- Najbolji je maslac. Pre nego što stavite jaja, proverite da li je maslac dobio zlatkastu boju. Nastavite da mešate na srednjoj temperaturi - ističe londonski kuvar.

Kako vi pripremate kajganu?

(K.M./Telegraf.rs)