Beogradski restoran u kojem se dešava prava magija na koju ni Novak Đoković nije ostao imun
Jedna izreka kaže da su ukusna hrana i zdravlje suština života. To zaista ne može biti tačnije
I baš tamo gde se ukusna hrana, zdravlje i generalno, lepota života mogu spojiti jeste upravo beogradski restoran "Novak", mesto izvanredne internacionalne kuhinje, a i svojevrsni muzej koji će vas opčiniti savršenom kombinacijom najrazličitijih ukusa i mirisa "upakovanih" u zdrava izdanja.
S akcentom na bezglutenski i veganski meni, restoran "Novak" po mnogo čemu odskače od ostalih restorana u gradu.
- Razlikujemo se jer imamo kvalitet, znanje, najbolje kuvare i vrhunsku higijenu, što je trenutno najvažnije. Naša kuhinja je perfektno čista i jako velika, te je samim tim zasnovana na najvišim standardima higijene koji se primenjuju u svetu - kaže u razgovoru za "Telegraf" Željko Stefanović, menadžer restorana "Novak".
Pogledajte OVDE šta možete poručiti od izuzetno ukusne hrane po pristupačnim cenama
U kuhinji restorana "Novak" koja je san mnogih, pa čak i svetskih kuvara dešava se prava magija koje postajete svesni kada čujete da se za pripremu obroka ne koriste ama baš nikakvi aditivi niti hemijske supstance. Sve je preukusno, a opet organski i zdravo.
- Na primer, imamo veganski stek od 12 vrsta povrća začinjen veganskim majonezom, čeri paradajzom i miksom zelene salate. Doslovno izgleda kao šnicla i veoma, veoma je ukusan - nastavlja naš sagovornik.
Zbog trenutne pandemije korona virusa, restoran "Novak" fokusirao se i na dostavu, pa tako sve fantastične obroke iz ovog restorana možete kušati i u sopstvenom domu, a možete ih poručiti putem telefona 011/311-31-31 ili preko sajta Wolt.
- Pre toga, iskreno nije ni bilo potrebe, ali želimo da poboljšamo rad restorana - kaže Željko i dodaje da je restoran fokusiran na sve grupe ljudi - Organizujemo poslovne ručkove, večere, ugovorene jelovnike sa firmama. Toga je, doduše više bilo pre pandemije. Međutim, generalno smo otvoreni za sve - možemo da radimo sve vrste proslava, za firme, događaje, rođendane, krštenja, rođenja. Radimo puno i sa strancima jer je njima naš restoran bukvalno kao muzej koji žele da posete.
Budući da je ovo jedan od retkih "muzeja" u kojem se možemo tako dobro najesti, a da posle ne kukamo zbog viška unetih kalorija, nismo mogli, a da se ne zapitamo ko su ti mađioničari koji se nalaze u kuhinji?
- Jako je malo ljudi koji znaju da pripremaju ovakve obroke. Imamo ljude koji to umeju, ulažemo maksimalno u njih, a kada dođe neko nov obučavamo ga tako da on bude u svakom trenutku spreman da priprema sve iz našeg jelovnika. Naš šef kuhinje Nikola Mitrović je ujedno i lični kuvar Novaka Đokovića, a mamo i poslastičarku Natašu Marković koja je dobila sertifikat Top Italian Chief jer pravi vrhunske kolače bez šećera, glutena, laktoze. Dakle, zdrave slatkiše.
A kada smo kod zdravih slatkiša, mi novinari ne bismo bili to što jesmo da nismo upitali šta je to što Novak Đoković, prvi reket sveta najviše voli da jede u ovom restoranu.
- Novak jako voli da jede baš te veganske kolače. Jede ih stalno, odnosno kada je u Beogradu. Što se tiče obroka, uglavnom se bazira na povrću. On je veoma "lagan" što se tiče hrane, pa su to uglavnom obroci bazirani na povrću - zaključio je Željko u razgovoru za "Telegraf", a kuvari "mađioničari" su ekskluzivno za naše čitaoce podelili poseban recept za proteinske pločice od amaranta.
Sastojke pomešati, smesu oblikovati i staviti u frižider da se stvrdne.
- 50gr ekspandiranog amaranta
- 50gr semenki golice
- 50gr brusnice
- 50gr susama
- 50gr semenki suncokreta
- 50gr sirovog badema
- 6 umri
- 15gr rogača
- 25gr kokosovog ulja
- 60gr pirinčanog slada
- 50gr tahinija
- 2gr soli
(T.T./Telegraf.rs/PR)