Vrela i pikantna: Meksička čorba koja je pravo osveženje za vaše nepce
4
Vreme čitanja: oko 1 min.
Naučite kako se pravi tradicionalna meksička čorba
Printscreen/Youtube/Wil Yeung - Cook With Confidence
Ako volite pikantne ukuse i želite da isprobate južnoameričku kuhinju u svom domu, pozovite drugare na jednu pravu, autentičnu meksičku čorbu.
Sastojci:
- 500ml goveđe čorbe
- 300g mlevenog junećeg mesa
- 500g smrznutog kukuruza
- 500g kuvanog crvenog pasulja
- 550g seckanog paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 stabljike celera
- 2 čena belog luka
- 1 kašika čili začina
- 250g kačkavalja
- 120 ml pavlake
- 3 kašike ulja
- so i biber
Priprema:
U šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i izdinstajte sitno seckani luk, šargarepu, celer i beli luk. Potom dodajte mleveno meso, usitnite ga drvenom kašikom i pržite 2-3 minuta. Umešajte ljuti začin, a zatim prelijte goveđam supom i paradajz sosom.
Zagrejte do ključanja, pa dodajte kukuruz, pasulj i seckani sveži paradajz.
Posolite i pobiberite po želji i ostavite da se krčka 30 minuta na umerenoj temperaturi.
Neposredno pre posluženja dodajte rendani kačkavalj i svaku porciju garnirajte pavlakom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)