Vrela i pikantna: Meksička čorba koja je pravo osveženje za vaše nepce

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naučite kako se pravi tradicionalna meksička čorba

Printscreen/Youtube/Wil Yeung - Cook With Confidence

Ako volite pikantne ukuse i želite da isprobate južnoameričku kuhinju u svom domu, pozovite drugare na jednu pravu, autentičnu meksičku čorbu.

Sastojci:

  • 500ml goveđe čorbe
  • 300g mlevenog junećeg mesa
  • 500g smrznutog kukuruza
  • 500g kuvanog crvenog pasulja
  • 550g seckanog paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 stabljike celera
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika čili začina
  • 250g kačkavalja
  • 120 ml pavlake
  • 3 kašike ulja
  • so i biber

Priprema:

U šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i izdinstajte sitno seckani luk, šargarepu, celer i beli luk. Potom dodajte mleveno meso, usitnite ga drvenom kašikom i pržite 2-3 minuta. Umešajte ljuti začin, a zatim prelijte goveđam supom i paradajz sosom.

Zagrejte do ključanja, pa dodajte kukuruz, pasulj i seckani sveži paradajz.

Posolite i pobiberite po želji i ostavite da se krčka 30 minuta na umerenoj temperaturi.

Neposredno pre posluženja dodajte rendani kačkavalj i svaku porciju garnirajte pavlakom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)