Jedna stvar koju morate da uradite pre nego što stavite meso u zamrzivač

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li znate za ovaj trik?

Foto: Shutterstock

Obično kada kupujete meso, bilo da je u pitanju mleveno ili se radi o šniclama, koje nameravate da spremite istog dana, stavite ga u frižider umotano u papir ili kesu iz prodavnice. To je sasvim u redu, ali šta uraditi kada ne želite odmah da pržite ili kuvate to jelo?

Ako, na primerm kupite tri kilograma bifteka ili veću količinu piletine, kako biste napravile zalihe, ne bi trebalo meso da stavljate odmah u zamrzivač

Ako stavljate velike komade mesa u led moraćete celu količinu da odmrznete, kako biste iskoristili jedan deo.

A pošto od čestog odmrzavanja i zamrzavanja meso može da se pokvari, pored toga što ćete duže čekati, moraćete da spremite celu količinu.

Šta bi trebalo da uradite pre nego što zamrznute meso?

Odlučite šta ćete da pravite od njega i podelite ga na manje delove koji po količini odgovaraju tom jelu.

Foto: PIxabay

Na kesi napišite koja je vrsta mesa, odnosno za šta ste ga namenili.

Tako ćete uštedeti sebi na vremenu, koje biste inače proveli tražeći, nagađajući, i čekajući da se veća količina mesa odmrzne.

(Telegraf.rs)