Potaž koji diže imunitet kao od šale: Jeftin i brz za pripremu, po pravom gurmanskom receptu
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Jesenja rapsodija ukusa
Foto: Shutterstock
U vreme jesenjeg perioda, a poslednjih godina, ovo je postao hit recept od kojeg domaćice ne odustaju. Čorba ili potaž od bundeve savršenog je ukusa, ali i podiže imunitet te se preporučuje tokom ovog nestabilnog perioda.
Sastojci:
- ½ kilograma bundeve
- 100 g šargarepe
- Krompir
- 60 putera
- Pola glavice crnog luka
- Grančica ruzmarina
- 1,5 l supe od kocke
- 200 g tečne pavlake
- Kockice prepečenog hleba
- So, biber
Priprema:
Bundeve, krompir i šargarepu isečenu na kockice i luk isečen na listiće, propržiti na puteru. Posoliti, pobiberiti, naliti supom, dodati ruzmarin i poklopljeno kuvati na umerenoj temperature. Izvaditi ruzmarin, supu ispasirati i vratiti na vatru do ključanja, pa preliti pavlakom s malo putera. Služiti uz kockice prepečenog hleba.
(Telegarf.rs)