Piletina sa hrskavom slaninicom u pavlaci - bogovski nedeljni ručak gotov za pola sata
Ako nemate ideju šta da pripremite danas, probajte ovaj recept - nećete se pokajati
Nekada je važilo pravilo da se na nedeljnoj trpezi obavezno nađu domaća supa sa rezancima ili knedlama, bareno meso, bareno povrće, sos od paradajta ili mirođije, i kolači poput štrudle, krofni ili lenje pite. Danas, kada većina domaćica preko nedelje odlazi na posao, nedelja je dan kada bi i one htele "da danu dušom", a ne da od zore do podneva vreme provode za šporetom i sudoperom. To, naravno, ne znači da bi ukućani trebalo da ostanu uskraćeni za dobar nedeljni ručak.
Želje su pomirene - napravite piletinu sa hrskavom slaninicom u pavlaci, i poslužite je uz neki prilog - pire krompir, krompir kuvan na pari sa malo mirođije ili obarenom rižom, uz salatu. Za pripremu ručka neće vam biti potrebno duže od pola sata.
Sastojci:
- jedno pileće belo meso isečeno na tanje šnicle
- 200 grama slaninice
- pet kašika ulja ili malo masti
- pavlaka za kuvanje
- pola kafene kašičice vegete
Priprema:
U tiganj sipajte ulje ili mast, pa kad se dobro zagreje spustite pileće šnicle i pecite ih toliko da porumene. Izvadite iz u tanjir, u tiganj ubacite slaninicu isečenu na kockice, pa je kratko propržite. Vratite pileće šnicle u tiganj, sipajte pavlaku za kuvanje i vegetu, poklopite i ostavite da se krčka najduže pet minuta.
Po želji, u piletinu možete da dodate malo mlevenog bibera ili neke začinske biljke.
(Telegraf.rs)