Posne pljeskavice od ribe: Idealan novogodišnji specijalitet za sve koji poste!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Začinite praznike!

Prinskrin: Youtube/ Secerko's Kitchen

Jedan veliki problem sa ribom može biti neprekidno biskanje kostiju. Predstavljamo vam rešenje za to, odnosno recept za pljeskavice od ribe. 

Sastojci:

  • 1 kg mlevene ribe (na primer som)
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 1 kašičica soli 
  • 4 kašike prezli
  • na vrh kašičice sode bikarbone

Priprema:

Ribu možete sami da meljete u mašini za meso ili u blenderu.

Samlevenoj ribi dodavati gore navedene sastojke, ako je bila poluzaleđena, pre začinjavanja sačekati da se odledi.

Hlebne mrvice služe da pokupe višak vode i omogućavaju da se pljeskavice lako oblikuju.

Dobro rukom izmesiti da se dobije kompaktna masa.

Sipati prst ulja u tiganj i dobro zagrejati. Masu za pljeskavice oblikovati u kugle i spljoštiti ih po sredini da imaju istu debljinu.

Pru pržejnu pljeskavice će malo narasti. Peći na srednjoj temperaturi dok ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs)