Posne pljeskavice od ribe: Idealan novogodišnji specijalitet za sve koji poste!
3
Vreme čitanja: oko 1 min.
Začinite praznike!
Prinskrin: Youtube/ Secerko's Kitchen
Jedan veliki problem sa ribom može biti neprekidno biskanje kostiju. Predstavljamo vam rešenje za to, odnosno recept za pljeskavice od ribe.
Sastojci:
- 1 kg mlevene ribe (na primer som)
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 1 kašika sušenog peršunovog lista
- 1 kašičica soli
- 4 kašike prezli
- na vrh kašičice sode bikarbone
Priprema:
Ribu možete sami da meljete u mašini za meso ili u blenderu.
Samlevenoj ribi dodavati gore navedene sastojke, ako je bila poluzaleđena, pre začinjavanja sačekati da se odledi.
Hlebne mrvice služe da pokupe višak vode i omogućavaju da se pljeskavice lako oblikuju.
Dobro rukom izmesiti da se dobije kompaktna masa.
Sipati prst ulja u tiganj i dobro zagrejati. Masu za pljeskavice oblikovati u kugle i spljoštiti ih po sredini da imaju istu debljinu.
Pru pržejnu pljeskavice će malo narasti. Peći na srednjoj temperaturi dok ne porumene.
Prijatno!
(Telegraf.rs)