Zasladite ovaj vikend! Recept za smederevsku tortu sa kafom je zaista jednostavan i brz

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postaće omiljena poslastica svima koji obožavaju miris kafe

Printskrin: Youtube/Danijelina kuhinja

Da li ste ikada pravili poslasticu od domaće kafe? Recept za ovu tortu je zaista jednostavan, a konačni rezultat će vas garantovano oduševiti.

Sastojci:

  • 15 jaja
  • 250 grama badema
  • 100g vanilinog šećera
  • 140 grama maslaca
  • 410 grama šećera
  • crna kafa
  • 120 grama samlevenog keksa

Priprema:

Dobro umutiti 10 žumanca sa 270 grama šećera. U umućena žumanca dodati 250 grama obarenih, oljuštenih i samlevenih badema.

Dobro nakvasiti jakom skuvanom crnom kafom 120 grama samlevenog keksa. Zatim u masu dodati nakvašen keks i čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca.

Pleh namazati uljem i posuti brašnom, pa masu sipati u njega. Koru peći na umerenoj temperaturi. Kada se ispeče, ohladiti je i preseći na dva dela.

Nadev:

Skuvati jaku crnu kafu i ostaviti je da se slegne. Na tihoj vatri umutiti 5 žumanca sa 100 grama vanilinog šećera. Dodati 200 grama skuvane jake kafe ostaviti na šporetu i mutiti žicom dok se ne zgusne. Gotov krem skloniti i ostaviti da se ohladi.

Zasebno umutiti 140 grama maslaca sa 140 grama šećera pa pomešati sa ohlađenim kremom. Ovim kremom namazati koru i preklopiti drugom, a zatim premazati celu tortu spolja. Možete je ukrasiti mlevenim bademom.

Prijatno!

Video: Novogodišnja lagana torta za 10 minuta maksimalno

(Telegraf.rs)