Zasladite ovaj vikend! Recept za smederevsku tortu sa kafom je zaista jednostavan i brz
Postaće omiljena poslastica svima koji obožavaju miris kafe
Da li ste ikada pravili poslasticu od domaće kafe? Recept za ovu tortu je zaista jednostavan, a konačni rezultat će vas garantovano oduševiti.
Sastojci:
- 15 jaja
- 250 grama badema
- 100g vanilinog šećera
- 140 grama maslaca
- 410 grama šećera
- crna kafa
- 120 grama samlevenog keksa
Priprema:
Dobro umutiti 10 žumanca sa 270 grama šećera. U umućena žumanca dodati 250 grama obarenih, oljuštenih i samlevenih badema.
Dobro nakvasiti jakom skuvanom crnom kafom 120 grama samlevenog keksa. Zatim u masu dodati nakvašen keks i čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca.
Pleh namazati uljem i posuti brašnom, pa masu sipati u njega. Koru peći na umerenoj temperaturi. Kada se ispeče, ohladiti je i preseći na dva dela.
Nadev:
Skuvati jaku crnu kafu i ostaviti je da se slegne. Na tihoj vatri umutiti 5 žumanca sa 100 grama vanilinog šećera. Dodati 200 grama skuvane jake kafe ostaviti na šporetu i mutiti žicom dok se ne zgusne. Gotov krem skloniti i ostaviti da se ohladi.
Zasebno umutiti 140 grama maslaca sa 140 grama šećera pa pomešati sa ohlađenim kremom. Ovim kremom namazati koru i preklopiti drugom, a zatim premazati celu tortu spolja. Možete je ukrasiti mlevenim bademom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)