Čokoladni sufle iz šolje, praznik za nepca: Gotov za 12 minuta, bez trunčice brašna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je Dan suflea, poslastice koja se brzo sprema i još brže pojede

Foto: Shutterstock

Ko još može da odoli sočnoj i hrskavoj poslastici od čokolade? Napravite sufle bez brašna i priuštite sebi i svojim najmilijma potpuni užitak za nepca.

Sastojci:

  • 120 gr crne čokolade
  • 6 jaja
  • 2 kašike milerama
  • 2 kašičice ruma
  • maslac, šećer

Priprema:

Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa joj dodajte žumanca, rum i mileram, a zatim sve dobro promešajte.

U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Smesu od belanaca malo po malo dodajte u smesu sa čokoladom dok ne dobijete kompaktnu teksturu.

Keramičke posude premažite maslacom i sa svih strana pospite šećerom. Ulijte smesu u posudice, a nožem odozgo odstranite višak mase za sufle i poređajte posude na tepsiju, pa tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Ostavite da se sufle peče 12 minuta dok se smesa ne podigne.

Uživajte u sufleu dok je topao.

Prijatno!

(Telegraf.rs)