Čokoladni sufle iz šolje, praznik za nepca: Gotov za 12 minuta, bez trunčice brašna
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Danas je Dan suflea, poslastice koja se brzo sprema i još brže pojede
Foto: Shutterstock
Ko još može da odoli sočnoj i hrskavoj poslastici od čokolade? Napravite sufle bez brašna i priuštite sebi i svojim najmilijma potpuni užitak za nepca.
Sastojci:
- 120 gr crne čokolade
- 6 jaja
- 2 kašike milerama
- 2 kašičice ruma
- maslac, šećer
Priprema:
Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa joj dodajte žumanca, rum i mileram, a zatim sve dobro promešajte.
U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Smesu od belanaca malo po malo dodajte u smesu sa čokoladom dok ne dobijete kompaktnu teksturu.
Keramičke posude premažite maslacom i sa svih strana pospite šećerom. Ulijte smesu u posudice, a nožem odozgo odstranite višak mase za sufle i poređajte posude na tepsiju, pa tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Ostavite da se sufle peče 12 minuta dok se smesa ne podigne.
Uživajte u sufleu dok je topao.
Prijatno!
(Telegraf.rs)