Hrskavo i ukusno "leptir pile": Ovakav način pripreme uštedeće vam mnogo vremena
Čitavo pile biće ravnomerno ispečeno
Recepti koji ne iziskuju mnogo vremena za pripremu najčešći su izbor savremenih domaćica.
Piletina, kao jedna od namirnica koja se najčešće koristi u domaćoj kuhinji, zahteva određeno vreme za pripremu. Ali, umešne domaćice otkrile su način da pripreme tzv. leptir pile, i to za tili čas.
Ovakav način pripreme uštedeće vam vreme, a čitavo pile biće ravnomerno ispečeno i hrskavo. Tokom pečenja nema okretanja pileta, pa ćete ga samo staviti u rernu i na neko vreme zaboraviti na njega, a ukusan obrok će očas posla biti na vašem stolu.
Sastojci:
- 1 celo pile srednje veličine
- začini po ukusu, so, biber, beli luk, limun
Priprema:
Pile dobro operite i svu tečnost uklonite salvetom. Kuhinjskim makazama rasecite pile duž leđa i odstranite mu središnju kost.
Otvorite pile i pritisnite ga rukama da se otvori i raširi kao leptir, kao što je prikazano na fotografiji iznad. Začinite sa obe strane.
Pleh obložite papirom za pečenje i tako pripremljeno pile stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta, sve dok ne dobije zlatnu boju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)