Sladak kupus za posni nedeljni ručak: Najbrži i najjednostavniji recept za jelo na kašiku

Vreme čitanja: oko 1 min.

I zdravo i ukusno

sladak kupus bez mesa; foto screenshot Youtube/Mojamalakuhinja

Na pijacama i u prodavnicama već se može naći mladi kupus koji je idealan ne samo za salatu, već i za kuvanje.

Ako ste ljubitelj kupusa, a pridržavate se pravila Uskršnjeg posta, spremite sladak kupus na ulju – ono je danas dozvoljeno.

Sastojci:

  • glavica slatkog, svežeg kupusa srednje veličine
  • 3 šargarepe
  • 3 glavice crnog luka
  • 6 kašika paradajz pirea
  • so, biber
  • 1 kašika crvene mlevene paprike
  • 100 ml ulja

Priprema:

Očistite kupus od spoljnih listova, presecite ga na pola, pa odstranite koren. Zatim iseckajte kupus na sitnije komade ili ga narendajte na krupnije rende.

Očistite crni luk, iseckajte ga na kockice, pa ga spustite u šerpu u koju ste sipali ulje. Prodinstajte luk, dodajte iseckanu šargarepu i malo vode, pa posle desetak minuta i kupus. Sipajte još pola litra vode, poklopite šerpu i ostavite kupus da se kuva na srednjoj temperaturi ringle.

Povremeno podižite poklopac i dolivajte vodu – uvek bi trebalo da kupus „ogrezne“. U zavisnosti od toga da li volite da jelo bude gušće ili ređe, odredite količinu vode.

Kada je kupus skuvan, dodajte začine po ukusu i paradajz pire, i ostavite još par minuta da provri. Potom sklonite šerpu sa vatre, pa po želji pospite iseckanim peršunovim listom i jedite dok je toplo.

Prijatno!

Video: TikToker pokazao trik koji je spas za sve domaćice

(Telegraf.rs)