Japanske palačinke, mekane i neodoljive, gotove za minut: Ako ih niste probali, mnogo ste propustili

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brz recept sa sastojcima koje sigurno imate u kuhinji

Foto: Youtube/Printscreen/Delmira Cooking

Rapsodija za vaša nepca, ovaj recept će vas načisto osvojiti svojom jednostavnošću i ukusom. Pripremite japanske palačinke, neodoljive, sočne, izazov za sve sladokusce.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 50 gr šećera
  • 1 kašika meda
  • 40 ml vode
  • 100 g brašna
  • vanilin šećer
  • prašak za pecivo
  • čokoladni krem ili džem (po želji)

Priprema:

Jaja i šećer umutite, pa dodajte kesicu vanilinog šećera i med. Sve dobro sjedinite, a zatim dodajte vode. U mešavinu dodajte brašno i prašak za pecivo, uz neprekidno mešanje dok ne dobijete kompaktnu masu.

Na zagrejani teflonski tiganj sipajte jednu kutlaču smese na sredinu - ne razvlačite do ivica tiganja kao kada pravite klasične palačinke. Kada počnu da se formiraju mehurići, okrenite palačinku na drugu stranu. Možete peći i po tri palačinke ako vam je tiganj većeg prečnika.

Kada ispečete palačinke, nanesite čokoladni krem ili džem, po želji, a zatim preklopite drugom palačinkom, i prilepite im ivice tako što ćete vruće testo lagano stiskati prstima.

Prijatno!

(Telegraf.rs)