Japanske palačinke, mekane i neodoljive, gotove za minut: Ako ih niste probali, mnogo ste propustili
Brz recept sa sastojcima koje sigurno imate u kuhinji
Rapsodija za vaša nepca, ovaj recept će vas načisto osvojiti svojom jednostavnošću i ukusom. Pripremite japanske palačinke, neodoljive, sočne, izazov za sve sladokusce.
Sastojci:
- 2 jaja
- 50 gr šećera
- 1 kašika meda
- 40 ml vode
- 100 g brašna
- vanilin šećer
- prašak za pecivo
- čokoladni krem ili džem (po želji)
Priprema:
Jaja i šećer umutite, pa dodajte kesicu vanilinog šećera i med. Sve dobro sjedinite, a zatim dodajte vode. U mešavinu dodajte brašno i prašak za pecivo, uz neprekidno mešanje dok ne dobijete kompaktnu masu.
Na zagrejani teflonski tiganj sipajte jednu kutlaču smese na sredinu - ne razvlačite do ivica tiganja kao kada pravite klasične palačinke. Kada počnu da se formiraju mehurići, okrenite palačinku na drugu stranu. Možete peći i po tri palačinke ako vam je tiganj većeg prečnika.
Kada ispečete palačinke, nanesite čokoladni krem ili džem, po želji, a zatim preklopite drugom palačinkom, i prilepite im ivice tako što ćete vruće testo lagano stiskati prstima.
Prijatno!
(Telegraf.rs)