Za ove krofnice potrebna su samo 3 sastojka: Recept za vazdušasto testo koje deca obožavaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brza varijanta omiljenog vrućeg peciva

foto Pixabay

Nekada je nedeljni ručak bio nezamisliv bez kolača od kiselog testa – krofni, štrudli ili kiflica. Današnje domaćice nemaju vremena za mešenje kao njihove majke ili bake, ali su pronašle recept koji može da parira krofnama, i to u mini varijanti.

Krofnice se prave od svega tri sastojka – brašna, jogurta i praška za pecivo, i mogu da se služe i u slatkoj i u slanoj verziji.

Sastojci:

  • 140 gr brašna
  • 190 ml jogurta
  • kesica praška za pecivo

Priprema:

Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa lagano dodajte jogurt i mutite mikserom dok ne razbijete sve grudvice. Smesa će biti gusta i lepljiva.

U šerpu sipajte ulje, dobro ga zagrejte, pa kašikom vadite krofnice i spuštajte ih u vrelo ulje. Pržite ih dok ne postanu zlatne sa svih strana.

foto Pixabay

Vruće krofnice ređajte na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće, pa ih uvaljajte u šećer u prahu ili preko njih rastopite čokoladu. Možete ih, takođe, služiti i sa džemom, a u slanoj varijanti sa kajmakom, sirom ili pavlakom.

Prijatno!

Video: Čiji vam se recept više sviđa, Tijanin ili Cakanin?

(Telegraf.rs)