Recept za savršenu testeninu s povrćem: Može za ručak i večeru, a spremićete je za 15 minuta
Posle praznika prijaće vam lagani obrok, a ovaj jednostavan recept će vam pomoći da ga brzo spremite
Uskršnji praznici su iza nas, pa će recept za lagan i prijatan obrok dobro doći vašem stomaku posle "teške" hrane.
Danima ste pred sobom imali prepunu trpezu raznih đakonija, najviše mesa i slatkiša i sada organizam "traži" nešto lako, a ukusno.
Ovaj jednostavan recept za jelo sa testeninom i povrćem, koji ćete spremiti za 15 minuta, obradovaće vaše čulo ukusa, ali i stomak, posle prazničnih dana.
Možete da ga napravite za ručak, ali i za večeru.
Sastojci:
- 300 grama testenine (najbolje grlića)
- 2 glavice (veće) crnog luka
- 1 velika šargarepa
- 1 konzerva kukuruza šećerca
- 1/2 l neutralne pavlake za kuvanje
- 1 prstohvat bosiljka
- biber, so i vegeta poželji
- kašičica seckanog peršuna
Priprema:
U litar vode koju ćete malo da posolite stavite testeninu da se kuva. Iseckajte crni luk na kockice, u tiganj stavite malo ulja, pa kada se zagreje dodaje luk seckan na sitne kockice.
Šargarepu izrendajte, a tikvice očistite i iseckajte na kockice. Kada se luk malo prodinsta dodajte izrendanu šargarepu i seckane tikvice. Posolite.
Posle pet, šest minuta, kada tikvice omekšaju dodajte kukuruz i začine (biber, vegetu i bosiljak). Dinstajte još dva tri minuta i dodajte pavlaku, pa zajedno kuvajte sve još pet minuta.
U medjuvremenu procedite testeninu koja je već kuvana i dodajte je polako mešajući u sos koji ste napravili.
Po vrhu pospite seckanim peršunom.
Ovo jelo bez mesa će vam razgaliti telo posle prazničnih dana.
Prijatno!
(Telegraf.rs)