Recept za savršenu testeninu s povrćem: Može za ručak i večeru, a spremićete je za 15 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle praznika prijaće vam lagani obrok, a ovaj jednostavan recept će vam pomoći da ga brzo spremite

Foto: Shutterstock

Uskršnji praznici su iza nas, pa će recept za lagan i prijatan obrok dobro doći vašem stomaku posle "teške" hrane.

Danima ste pred sobom imali prepunu trpezu raznih đakonija, najviše mesa i slatkiša i sada organizam "traži" nešto lako, a ukusno.

Ovaj jednostavan recept za jelo sa testeninom i povrćem, koji ćete spremiti za 15 minuta, obradovaće vaše čulo ukusa, ali i stomak, posle prazničnih dana.

Možete da ga napravite za ručak, ali i za večeru.

Sastojci:

  • 300 grama testenine (najbolje grlića)
  • 2 glavice (veće) crnog luka
  • 1 velika šargarepa
  • 1 konzerva kukuruza šećerca
  • 1/2 l neutralne pavlake za kuvanje
  • 1 prstohvat bosiljka
  • biber, so i vegeta poželji
  • kašičica seckanog peršuna

Priprema:

U litar vode koju ćete malo da posolite stavite testeninu da se kuva. Iseckajte crni luk na kockice, u tiganj stavite malo ulja, pa kada se zagreje dodaje luk seckan na sitne kockice.

Šargarepu izrendajte, a tikvice očistite i iseckajte na kockice. Kada se luk malo prodinsta dodajte izrendanu šargarepu i seckane tikvice. Posolite.

Posle pet, šest minuta, kada tikvice omekšaju dodajte kukuruz i začine (biber, vegetu i bosiljak). Dinstajte još dva tri minuta i dodajte pavlaku, pa zajedno kuvajte sve još pet minuta.

U medjuvremenu procedite testeninu koja je već kuvana i dodajte je polako mešajući u sos koji ste napravili.

Po vrhu pospite seckanim peršunom.

Ovo jelo bez mesa će vam razgaliti telo posle prazničnih dana.

Prijatno!

(Telegraf.rs)