Mafini sa malinama i čokoladom: Recept za izdašne i meke kolačiće koji će vam popraviti raspoloženje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je laka i brza, a dodatni bonus je što ovi mafini nisu skupi i mogu duže da stoje

Foto: Pixabay

Želja većine domaćica je da spreme ukusan desert, koji neće biti skup i koji joj neće oduzeti previše vremena. Mafini ispunjavaju oba uslova.

Pored toga, ono što je najbolje kod mafina je što ostaju sveži i posle 2-3 dana,  jer imaju ulje koje zadržava svežinu, više nego kada koristite maslac.

Sastojci:

  • 150 gr brašna
  • 135 gr šećera
  • 30 gr kakaa
  • kesica praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 1 jaje
  • 80 ml mleka
  • 75 ml ulja
  • 1 kašičica vanila arome
  • 120 gr kisele pavlake
  • 160 gr  zamrznutih malina
  • 80 gr čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.  U velikoj posudi  pomešajte brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo i so.

U drugoj posudi umutite jaje, mleko, ulje i aromu vanile. Zatim pomešajte suve i mokre sastojke dok se ne sjedine, pa dodajte kiselu pavlaku, zamrznute maline i čokoladu iseckanu na komadiće. Sve lagano promešajte.

Kašikom dodajte testo u papirne korpice za mafine. Pecite u rerni na 200 stepeni, najviše 20 minuta.

Poslužite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)