Recept za žele tortu sa jagodama: Košta 350 dinara, brzo se pravi i osvežava bolje od sladoleda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršena poslastica za nedeljno popodne

foto Pixabay

U sezoni jagoda teško je odoleti, a ne napraviti kolač ili tortu sa ovim ukusnim voćem. Ljubitelje slatkiša obradovaće recept za žele tortu sa jagodama koja nije skupa, brzo se pravi i izuzetno je osvežavajuća.

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 15 kašika brašna
  • 15 kašika ulja
  • 15 kašika mleka
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo

Sastojci za fil:

  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 500 gr svežih jagoda
  • 300 ml vode
  • 300 gr šećera

Za ukrašavanje:

  • 2 kesice šlaga
  • 100 gr svežih jagoda

Priprema:

U činiju razbijte jaja, dodajte šećer, brašno, prašak za pecivo i kakao prah, pa dobro izmešajte varjačom. Potom dodajte mleko i ulje, sjedinite, pa sipajte masu u podmazan i brašnom posut pleh kom može da se skine obruč. Pecite 25 minuta na 180 stepeni i ostavite da se biskvit prohladi.

U šerpu sipajte vodu i šećer, pa dodajte jagode i kuvajte na srednje jakoj vatri. Kad smesa provri, dodajte puding od vanile koji ste razmutili sa malo vode i kuvajte dok se ne zgusne.

Vruć fil sipajte preko pečenog biskvita, pa ostavite da odstoji dva sata. Potom skinite obruč.

Umutite šlag, stavite ga na tortu, pa je ukrasite seckanim jagodama.

Prijatno!

(Telegraf.rs)