Čokoladne krem kocke sa jagodama: Recept za penasti kolač koji se ne peče i osvaja ukusom

Vreme čitanja: oko 1 min.

U sezoni jagoda mnoge domaćice često prave ovu izdašnu poslasticu

foto screenshot Youtube/Natasine Slastice

Kolači, rolati i torte sa jagodama omiljeni su tokom cele godine, a posebno u prolećnoj sezoni, kada ovo voće ne mora da prođu proces zamrzavanja.

Ukoliko volite poslastice sa voćem i čokoladom, a mrzi vas da pečete korice, isprobajte recept koji će zadovoljiti najistančanije ukuse.

Sastojci za donji sloj:

  • litar mleka
  • 200 gr griza
  • 140 gr šećera
  • 3 kašike kakao praha
  • 140 gr čokolade

Sastojci za krem:

  • 2 pudinga od vanile
  • 2 vanilin šećera
  • 500 ml mleka
  • 110 gr šećera
  • 400 ml slatke pavlake
  • 500 gr svežih jagoda

Za ukrašavanje:

  • 2 kesice šlaga

Priprema:

Pomešajte šećer i kakao prah, pa ih sipajte u šerpu sa mlekom. Potom dodajte griz, stavite šerpu na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i sve dobro promešajte tako da se čokolada otopi.

Pokvasite dno dublje tepsije vodom, pa sipajte vruć griz sa čokoladom i poravnajte špatulom.

U drugu šerpu sipajte mleko i stavite da provri. Kad provri, smaknite šerpu sa ringle, pa dodajte prašak za puding, šećer i vanilin šećer koji ste razmutili u malo mleka. Vratite šerpu na šporet, zakuvajte puding dok ne počne da se zgušnjava, pa skinite šerpu sa šporeta i prekrijte je streč folijom. Ostavite puding da se prohladi.

Iseckajte jagode na kockice. Umutite slatku pavlaku i dodajte je prohlađenom pudingu. U fil umešajte i jagode.

Smesu nanesite preko tamnog dela kolača, pa ukrasite šlagom i ostavite u frižideru barem na 2 sata da se kolač lepo stegne.

Prijatno!

(Telegraf.rs)