Savršeno kremast i ukusan: Recept za tiramisu sa malinama i belom čokoladom
Slatko-kiselkasta kombinacija koja osvaja na prvi zalogaj
Neodoljiv desert bogatog ukusa - tako bismo najjednostavnije opisali tiramisu. Tradicionalni italijanski dezert od piškota i bogatog krema od maskarpone sira dobio je novu, laganiju verziju - bez jaja.
Beli fil:
- 250 gr maskarpone sira
- 400 gr grčkog jogurta
- 100 gr bele čokolade
- 50 gr šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
Krem od malina:
- 500 gr malina
- 1 kašika limunovog soka
- 50 gr šećera u prahu
Ostali sastojci:
- 400 gr piškota
- 50 gr rendane bele čokolade
Priprema:
U posudi mikserom mutite maskarpone i grčki jogurt, a zatim dodajte rastopljenu belu čokoladu. Dodajte šećer u prahu i slatku pavlaku, pa mutite sve dok ne dobijete čvrstu smesu, poput šlaga.
U blender stavite maline, limunov sok i šećer u prahu, pa izblendirajte sve sastojke.
Dno pleha premažite sa 3 kašike krema od malina, pa odozgo poređajte piškote. Polovinu fila od maskarpone sira i grčkog jogurta premažite preko piškota, a zatim sipajte sav preostali krem od malina.
Poređajte piškote i premažite ih sa drugom polovinom fila. Kolač pospite izrendanom belom čokoladom.
Ostavite ga u frižideru najmanje 4 sata.
Tiramisu isecite na kocke željene veličine i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)