Savršeno kremast i ukusan: Recept za tiramisu sa malinama i belom čokoladom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatko-kiselkasta kombinacija koja osvaja na prvi zalogaj

Foto: Shutterstock

Neodoljiv desert bogatog ukusa - tako bismo najjednostavnije opisali tiramisu. Tradicionalni italijanski dezert od piškota i bogatog  krema od maskarpone sira dobio je novu, laganiju verziju - bez jaja.

Beli fil:

  • 250 gr maskarpone sira
  • 400 gr grčkog jogurta
  • 100 gr bele čokolade
  • 50 gr šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake

Krem od malina: 

  • 500 gr malina 
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 50 gr šećera u prahu

Ostali sastojci: 

  • 400 gr piškota
  • 50 gr rendane bele čokolade

Priprema: 

U posudi mikserom mutite maskarpone i grčki jogurt, a zatim dodajte rastopljenu belu čokoladu. Dodajte šećer u prahu i slatku pavlaku, pa mutite sve dok ne dobijete čvrstu smesu, poput šlaga.

U blender stavite maline, limunov sok i šećer u prahu, pa izblendirajte sve sastojke.

Dno pleha premažite sa 3 kašike krema od malina, pa odozgo poređajte piškote. Polovinu fila od maskarpone sira i grčkog jogurta premažite preko piškota, a zatim sipajte sav preostali krem od malina.

Poređajte piškote i premažite ih sa drugom polovinom fila. Kolač pospite izrendanom belom čokoladom.

Ostavite ga u frižideru najmanje 4 sata.

Tiramisu isecite na kocke željene veličine i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)