Recept za domaće pecivo punjeno šunkom i kačkavaljem: Mekano kao pamuk i savršeno ukusno
Mirisno pecivo koje će vas očarati ukusom
Pecivo sa šunkom i kačkavaljem mnogima je omiljeno zbog brzog načina pripreme i neodoljivog ukusa. Recept je veoma jednostavan, a oduševiće se i najmlađi.
Ovom domaćem pecivu retko ko može da odoli, jer je ukusno i veoma ekonomično.
Sastojci za testo:
- 350 gr brašna
- 150 ml mleka
- 50 ml ulja
- 1 kašika šećera
- pola kašike soli
- 1 jaje
- 20 gr svežeg kvasca
Za nadev:
- 200 gr pečenice
- 200 gr kačkavalja
- dva žumanca
- susam za posipanje
Priprema:
U mlako mleko dodaje kvasac i šećer. Promešajte i ostavite da se kvasac aktivira. Zatim sve sastojke za testo dodajte u brašno i zamesite glatko testo. Prekrite krpom i ostavite 30 minuta da testo naraste.
Pečenicu sitno iseckajte, a kačkavalj izrendajte. Ukoliko želite možete ih zajedno umešati sa omiljenim namazom - pavlakom , kajmakom, ajvarom...
Posle toga, testo podelite na 15 delova. Svaki od njih prstima istanjte i napunite filom, pa od testa formirajte loptice. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Svaku lopticu posebno premažite žumancetom i pospite susamom.
Pecite na 230 stepeni od 20 minuta.
Služite tople uz čašu hladnog jogurta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)