Izdašna, ukusna i laka za pripremu: Kremasta krompir salata za koju će vam svi tražiti recept

Vreme čitanja: oko 1 min.

Salata od krompira uvek je dobar prilog, ali i kao glavni obrok

Foto: Shutterstock

Retko koji ručak može da prođe bez nekog jela sa krompirom. Da li će to biti čorba, pire ili krompir salata, u principu je sasvim svejedno, jer krompir voli većina ljudi.

Osim što je izdašna, ukusna i laka za pripremu, ova salata je i praktična jer može biti poslužena i kao topla i kao hladna.

Sastojci:

  •  500 gr pilećeg belog mesa
  • 1 kg krompira
  • 200 gr šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kisela krastavca
  • biber, so
  • kašičica tucane paprike
  • 2 kašike sirćeta
  • 1 čaša pavlake
  • peršun za posipanje

Sastojci za domaći majonez:

  • 2 kuvana jaja
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica senfa 
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U šerpu sipajte oko 1,5 l vode i stavite krompir, šargarepu i piletinu, pa ostavite na tihoj vatri da se kuva. Mikserom umitite jaja, senf, so, limunov sok i sve vreme polako sipajte ulje, sve dok ne dobijete smesu poput kupovnog majoneza.

Skuvano povrće, piletinu, krastavčiće i crni luk iseckajte na sitne kockice, pa sve stavite u jednu veliku činiju. Dodajte sve začine i neke po želji, pa sve zajedno umešajte sa domaćim majonezom, dve kašike sirćeta i pavlakom.

Jelo je odmah spremno, a može se jesti i hladno.

Prijatno!

(Telegraf.rs)