Idealno predjelo ili lagani letnji obrok: Recept za zapečene pečurke punjene sirom i slaninicom
Brzo se sprema, a lagani ukus će izmamiti osmeh uživanja
Ako volite ukus pečenih šampinjona, predlažemo da spremite recept za ove ukusne punjene šampinjone specifičnog ukusa.
Kombinacija pečuraka, kačkavalja i slanine je toliko neodoljiva, da ćete poželite još nekoliko puta da napravite ovo jelo.
Izgledaju raskošno i mirišu primamljivo, a ukus je nestvaran.
Sastojci:
- 500 gr šampinjona
- 100 gr kačkavalja
- 100 gr slanine
- 1 kašika senfa
- 1 glavica crnog luka
- kašika suvog začina
- 1 kašika pavlake
- malo ulja
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Šampinjone operite i odvojite od drške. Veću vatrostalnu posudu premažite uljem, pa poređajte pečurke.
Stavite ih u rernu na 200 stepeni da se polako peku. Za to vreme spremite nadev.
Sitno iseckajte luk, drške pečuraka, slaninu, a kačkavalj izrendajte. Na tiganju u malo ulja na laganoj vatri dinstajte pečurke, luk i slaninu. Zatim dodajte suvi začin, senf i na kraju sir. Sve dobro sjedinite.
Izvadite napola pečene pečurke iz rerne i napunite ih pripremljenom smesom, vratite u rernu na istu temperaturu i pecite još nekoliko minuta da se sve lepo zapeče. Kada su gotove, stavite malo peršuna za dekoraciju.
Služite ih tople, uz salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)