Recept za zapečene tikvice sa paradajzom i kačkavaljem: Lagano jelo u kom sva čula uživaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan ručak koji ćete brzo pripremiti

Printskrin: Youtube/Frische Rezepte

Ukoliko vam je ponestalo insipracije, a želite brz i jednostavan obrok koji će se svideti svim ukućanima, onda je ovaj recept idealan za vas. Skoro svako jelo sa tikvicama se priprema brzo, a ukus se uvek razlikuje u zavisnosti od dodataka kojima ćezte obogatiti obrok.

Zapečene tikvice u rerni sa paradajzom i kačkavaljem najbolji je način da napravite ukusno jelo koje će probuditi sva vaša čula.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 4 paradajza
  • 150 gr pavlake
  • 150 gr kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • ulje za podmazivanje
  • so
  • mirođija
  • začini po želji

Priprema:

Paradajz i tikvice operite i isecite na kolutove, pa ih posolite i ostavite 10-ak minuta. Vatrostalnu posudu podmažite uljem, pa uspravno ređajte tikvicu, pa paradajz. Postupak ponavljate sve dok vam ne ponestane povrća.

Sve pospite mirođijom i začinama po želji. Beli luk isecite na sitno, pa ga pomešajte sa pavlakom i dodajte malo soli i mirođije. Promešajte, pa premažite preko tikvica i paradajza. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa pospite preko pripremljenog jela.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 45 minuta.

Jelo služite toplo.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)