Recept za picu od starog hleba: Obrok u kome će uživati cela porodica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je idealno rešenje ukoliko ne znate čime ćete da počastite ukućane, a da jelo bude i brzo i ukusno

foto Pixabay

Ukoliko imate dilemu šta ćete za doručak ili večeru, a ostalo vam je hleba, donosimo vam jedan sjajan recept, koji će oduševiti celu porodicu.

Ovo nije klasična pica mada po sastojcima koji idu u ovaj obrok podseća na ovaj italijanski specijalitet koji je omiljen širom sveta. 

Ukus ovog jela je fantastičan, a ako niste do sada probali dodajte malo kapra koji mu daje poseban ukus.

Sastojci: 

  • 12 kriški starog hleba
  • 100 gr šunke
  • 100 gr slanine
  • 1 čaša pavlake (180 gr) 
  • 2 jaja 
  • 4 kašike paradajz pelata
  • 10 komada maslina
  • jedan sveži paradajz 
  • 100 gr šampinjona
  • po želji kašika kapra
  • 200 gr kačkavalja 
  • po želji malo origana
  • malo maslaca

Priprema: 

Podmažite veliki, četvrtasti pleh od šporeta maslacem. Poređajte kriške hleba. Umutite pavlaku i dva jaja, pa time premažite hleb, a onda preko toga paradajz pelat.

Poređajte preko šunku i slaninu iseckanu malo krupnije, kao i seckane šampinjone. Preko toga narendajte bogato kačkavalj, a po njemu poređajte paradajz isečen na krugove, masline i po želji kapar, pa pospite origanom.

Stavite u pećnicu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 20 minuta. Poslužite toplo.

Prijatno!

Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet

(Telegraf.rs)