Recept za posne punjene šampinjone: Jedan sastojak ih čini neodoljivim
Brzo se pripremaju, zasitni su i ukusni
Pečurke, a posebno šampinjoni, imaju široku primenu u domaćoj kuhinji. U fokus posebno dolaze u vreme posta jer su odlična zamena za meso, zasitne su, a njihova priprema je brza i laka.
Od šampinjona se mogu pripremati i glavna jela, poput gulaša, odličan su prilog, sastojak su velikog broja salata, a kao predjelo su omiljeni punjeni.
Ovoga puta donosimo vam posnu verziju punjenih šampinjona koji će vas oduševiti. Tajna je u jednom sastojku - posnom kačkavalju, koji će im dati neodoljiv ukus.
Sastojci:
- 500 gr šampinjona
- 1 konzerva tunjevine u salamuri
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 kašike prezli
- so, biber
- posni kačkavalj
- ulje
Priprema:
Šampinjone očistite suvom četkicom od zemlje ili ih operite, pa odvojite drščice od šeširića.
Drške iseckajte sitno, tako uradite i sa belim i crnim lukom.
U zagrejano ulje stavite crni luk i dinstajte dok ne postane staklast. Potom dodajte iseckane drške od pečuraka i beli luk i sve pržite dok ne uvri voda od šampinjona.
Kada je gotovo, sklonite sa vatre, dodajte so, biber, tunjevinu i prezle.
Sve dobro izmešajte.
Pečurke poređajte u pleh obložen pek papirom, pa svaki šeširić napunite obilno nadevom. Odozgo narendajte posni kačkavalj i zapecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
Služite tople, a veoma su ukusne i kada se ohlade.
Prijatno!
(Telegraf.rs)