Recept za praznu pitu: Ukusan posni obrok kojim ćete uneti novinu na vašu trpezu
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
U vreme posta nije baš uvek lako biti kreativan u kuvanju
Foto: Shutterstock
Nije uvek lako biti kreativan kada je kuvanje u pitanju, a to je naročito izazov u vreme posta. Ali uvek postoji dobar način da svakodnevni jelovnik osvežite nekim novim jelom.
Zato vam donosimo recept za praznu pitu koja će biti ukusna novina na vašoj trpezi.
Sastojci:
- 250 g kora za pite
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1/2 dl ulja
- 2 dl kisele vode
*solja je 250 ml
Priprema:
U vanglicu sipajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so i dodajte ulje i kiselu vodu pa promešajte da dobijete masu kao za palačinke.
Odvojite tri kore, pa premažate svaku koru sa po kašikom smese i uvijte ih. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal.
Poređajte u podmaazan pleh savijanicu pa poprskajte kiselom vodom po vrhu. Zagrejte rerenu na 200 stepeni i pecite pitu dok lepo ne porumeni.
Pitu poslužite toplu.
Prijatno!
Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica
(Telegraf.rs)