Recept za banana hleb sa suvim grožđem i orasima: Brza, a neodoljiva poslastica
Ukusni kolač kom niko neće moći da odoli
Ako nemate ideju šta da pripremite za doručak, mi imamo savršen predlog za vas. Banana hleb sa suvim grožđem i orasima koji će vas oduševiti kombinacijom ukusa.
Ukoliko postite, jednostavno iz recepta izbacite jaje, i svakako ćete dobiti neodoljivu poslasticu. Kada se kućom raširi miris sveže pečenog kolača, ukućani će se oko stola okupiti brzinom svetlosti.
Sastojci:
- 150 gr belog brašna
- 150 gr integralnog brašna
- 150 gr oraha
- 3 zrele banane
- 100 ml vode
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašika ekstrata vanile
- 50 gr suvog grožđa
- 1 jaje
- 1 kašika meda
- kašičica cimeta
- prstohvat soli
- šećer po ukusu, ukoliko volite slađe
Priprema:
Suvo grožđe stavite u šolju, pa prelijte vodom da ogrezne i tako ostavite oko pola sata.
Orahe isecite na komadiće, pa ih stavite u veću posudu zajedno, brašnom, sodom, solju, cimetom.
Promešajte sastojke.
U drugoj posudi viljuškom izgnječite banane, pa dodajte ekstrat vanile, vodu, med, jaje i suvo grožđe, a onda sve dobro ručno sjedinite.
Smesu iz posude u kojoj se nalaze banane i ostale namirnice preručite u posudu u kojoj su suve sastojci.
Mešajte dok se sve ne sjedni i dok testo ne bude glatko i bez grudvica.
Pleh za hleb obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu u njega.
Pecite oko 35 minuta, čačkalicom proverite da li je pečen.
Kada se kolač ispeče, izvadite ga iz kalupa i ostavite da se malo ohladi, pa ga poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)