Recept za kačamak na malo drugačiji način: Zdrav i zasitan doručak za celu porodicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicionalno jelo od kukuruznog brašna koje skoro svi vole, nestaće sa stola za tili čas

Foto: Shutterstock

Kačamak je tradicionalno jelo sa naših prostora, a nekada je važio sa "sirotinjsku hranu". Međutim, kačamak je danas rado viđen gost na trpezi, jer se brzo sprema, veoma je zdrav i ukusan.

Recept za ovo jelo je vrlo jednostavan i pre svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme je promenjem samo sa jednom namirnicom - maslacem.

Maslac kačamaku daje posebnu notu i verujemo da će vam se kombinacija ukusa veoma dopasti.

Sastojci:

  • 4 šolje vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja žutog kukuruznog brašna
  • 3 kašike maslaca

Priprema:

U šerpu stavite vodu i dodajte so, pa ostavite vodu da proključa.

Kada voda proključa, polako, sve vreme mešajući, sipajte kukuruzno brašno.

Smanjite temperaturu i sve vreme mešajte dok voda ne ispari, a brašno se dovoljno ne zgusne.

Šerpu sklonite s vruće ringle, pa dodajte maslac i sve dobro promešajte.

Kačamak služite topao sa mladim sirom ili kiselim mlekom.

Prijatno!

Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet

(Telegraf.rs)