Hrskavi štapići od tikvica sa parmezanom, bez kapi ulja: Ručak koji će se dopasti i deci
Lagani za pripremu, savršeni za kombinovanje sa različitim prelivima
U sezoni tikvica domaćice nemaju veliku dilemu oko pripreme obroka. Zbog blagog ukusa tikvice se lako kombinuju sa različim vrstama mesa i povrća.
Recept koji vam danas donosimo idealan je za ručak ili večeru uz tartar sos, kečap ili pavlaku sa dodatkom začinskog bilja.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 50 g brašna
- 100 g prezli
- 2 jajeta
- 150 g parmezana
- so
- biber
- začinska paprika
- kašičica belog luka u prahu (opciono)
Priprema:
Tikvice oljuštite, pa ih isecite na deblje štapiće, posolite i ostavite da odstoje dvadesetak minuta. Ocedite ih od viška vode, pa ih spustite u tanjir sa brašnom i dobro uvaljajte sa svih strana.
Potom ih spustite u posudu sa umućenim jajima, a na kraju u posudu u kojoj ste pomešali prezle, biber, parmezan, začinsku papriku i beli luk u prahu.
Tikvice ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, pa ih pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dvadesetak minuta.
Vruće štapiće od tikvica poslužite sa omiljenim hladnim dresingom i uživajte u ukusu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)