Hrskavi štapići od tikvica sa parmezanom, bez kapi ulja: Ručak koji će se dopasti i deci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lagani za pripremu, savršeni za kombinovanje sa različitim prelivima

Foto: Shutterstock

U sezoni tikvica domaćice nemaju veliku dilemu oko pripreme obroka. Zbog blagog ukusa tikvice se lako kombinuju sa različim vrstama mesa i povrća.

Recept koji vam danas donosimo idealan je za ručak ili večeru uz tartar sos, kečap ili pavlaku sa dodatkom začinskog bilja.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 50 g brašna
  • 100 g prezli
  • 2 jajeta
  • 150 g parmezana
  • so
  • biber
  • začinska paprika
  • kašičica belog luka u prahu (opciono)

Priprema:

Tikvice oljuštite, pa ih isecite na deblje štapiće, posolite i ostavite da odstoje dvadesetak minuta. Ocedite ih od viška vode, pa ih spustite u tanjir sa brašnom i dobro uvaljajte sa svih strana.

Potom ih spustite u posudu sa umućenim jajima, a na kraju u posudu u kojoj ste pomešali prezle, biber, parmezan, začinsku papriku i beli luk u prahu.

Tikvice ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, pa ih pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Vruće štapiće od tikvica poslužite sa omiljenim hladnim dresingom i uživajte u ukusu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)