Recept za prolećne rolnice sa mesom i povrćem: Ukusni obrok koji mami
Spremaju se očas posla, a veoma su ukusne
Jela koja su kombinacija mesa i povrća uglavnom su svima omiljena, a kada tome još dodate ukusne umake, dobijate pravu rapsodiju ukusa.
Upravo takve su i kineske prolećne rolnice koje su omiljene širom sveta i jedu se u gotovo svim domaćinstvima.
Ovaj recept je idealan u situacijama kada ste u žurbi jer se sprema očas posla, a ukus oduševljava.
Sastojci:
- 10 kora za pite
- 250 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 1 srednja glavica crnog luka
- 100 g kukuruza šećerca
- 200 g kupusa
- so, biber
- soja sos
- 1 jaje
- ulje za prženje rolnica
Priprema:
U tiganj sipajte ulje, zagrejte ga, pa ispržite sitno seckani luk. Dodajte meso, soja sos i začine dok sve ne bude dobro prženo.
Kada je mesto gotovo, dodajte rendanu šargarepu, rendani kupus i kukuruz, pa sve propržite još pet minuta.
Kore isecite na trake dužine 25-30 cm i širine 8-9 cm. Ivice kora premažite razmućenim jajetom, punite filom, pa presavijte, a potom savijte u rolnice.
Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane po 2 minuta, a zatim ih stavljate na pipirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Rolnice služite tople uz omiljeni umak.
Prijatno!
(Telegraf.rs)