Recept za prolećne rolnice sa mesom i povrćem: Ukusni obrok koji mami

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremaju se očas posla, a veoma su ukusne

Foto: Shutterstock

Jela koja su kombinacija mesa i povrća uglavnom su svima omiljena, a kada tome još dodate ukusne umake, dobijate pravu rapsodiju ukusa.

Upravo takve su i kineske prolećne rolnice koje su omiljene širom sveta i jedu se u gotovo svim domaćinstvima.

Ovaj recept je idealan u situacijama kada ste u žurbi jer se sprema očas posla, a ukus oduševljava.

Sastojci:

  • 10 kora za pite
  • 250 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 200 g kupusa
  • so, biber
  • soja sos
  • 1 jaje
  • ulje za prženje rolnica

Priprema:

U tiganj sipajte ulje, zagrejte ga, pa ispržite sitno seckani luk. Dodajte meso, soja sos i začine dok sve ne bude dobro prženo.

Kada je mesto gotovo, dodajte rendanu šargarepu, rendani kupus i kukuruz, pa sve propržite još pet minuta.

Kore isecite na trake dužine 25-30 cm i širine 8-9 cm. Ivice kora premažite razmućenim jajetom, punite filom, pa presavijte, a potom savijte u rolnice.

Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane po 2 minuta, a zatim ih stavljate na pipirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

Rolnice služite tople uz omiljeni umak.

Prijatno!

Video: Vaskršnji zeka od cimeta: Jednostavan trik da unesete novinu u dobro poznat recept

(Telegraf.rs)