Ideja za ručak: Boranija sa mlevenim mesom, jelo koje će se dopasti i najmlađima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz dodatak svežeg hleba i sezonske salate ovaj obrok postaće jedan od onih koji se pamte

Foto: Shutterstock

Iako mnogima na listi namirnica koje ne vole, boranija je veoma ukusna kada se pripremi na dobar način. I odličan je ručak za celu porodicu.

Ovako spremljenu obožavaće je i najmlađi, a oni stariji će potpuno uživati. Uz dodatak svežeg hleba i sezonske salate ovaj obrok postaće jedan od onih koji se pamte.

Sastojci:

  • 450 g žute boranije
  • 200 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 glavica crvenog ili crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 srednja šargarepa
  • sveži peršun
  • so
  • biber

Priprema:

Luk, beli luk i šargarepu sitno iseckajte ručno ili u električnom secku. Na malo ulja i vode prodinstajte povrće, pa dodajte mleveno meso i sve zajedno izmešajte.

U međuvremenu, boraniju skuvajte u posoljenoj vodi.

Dopola skuvanu boraniju sjedinite sa mesom i ostalim povrćem i sve zajedno dinstajte dok sva tečnost ne ispari.

Pospite seckanim peršunom i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)