Ideja za ručak: Pasta sa graškom i paprikama koja će oduševiti i najveće gurmane
Ukusna i osvežavajuća, toplo ili hladno predjelo - svakako će vam se često naći na jelovniku
Grašak je jedna od najzahvalnijih mahunarki za pripremu i, kada se fino začini i iskombinuje, iznenadiće vas svojim moćima, posebno kada su u pitanju ideje za letnji ručak.
Iako je često svrstavamo među namirnice koje našim ukućanima serviramo za obroke tokom hladnijih dana, ovom prilikom vam preporučujemo da grašku date šansu i pustite ga u svoju letnju kuhinju.
Sastojci:
- 300 g graška (može smrznut)
- 4 crvene šilja paprike
- 200 g čeri paradajza
- 200 g graška
- 150 g mladog spanaća (ili rukole ako više volite)
- 2 šargarepe
- 200 g feta sira ili nekog tvrdog sira
- 1 pakovanje testenine (raznobojne pene ili obične pene)
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- sveža nana
- biber, so, suvi sezonski začin
Priprema:
U šerpi srednje veličine izdinstajte sitno seckani crni luk, beli luk i šaragrepu (koju možete i izrendati kako bi brže smekšala).
Zatim dodajte na prutiće iseckanu crvenu papriku i dalje dinstajte dok paprika malo ne pomekša, a trebaće joj malo vremena.
Dodajte grašak i dalje dinstajte, potom ubacujete čeri paradajz isečen napola i na kraju mladi spanać, začinite po želji, ali svakako stavite biber, so i suvo sezonski začin.
U međuvremenu, u loncu skuvajte pene u vodi koju ste prethodno posolili.
Kada je povrće gotovo, u njega ubacite skuvanu testeninu i dobro promešate.
Preporuka: Servirajte toplo uz obavezno narendan feta ili tvrdi sir odozgo sa nekoliko listića nane.
Prijatno!
(Telegraf.rs)