Ideja za lagan ručak bez kuvanja: Karpaćo od tikvica i badema

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tikvice su idealno povrće za mnoge lagane obroke, ovaj recept će vas oduševiti

Foto: Shutterstock

Recepti sa tikvicama su neiscrpna tema, zato nemojte brinuti šta pripremiti za neki letnji ručak ili laganu večeru jer su tikvice inspiracija na koju se uvek možete osloniti.

U ovoj jednostavnoj kombinaciji ručak koji pripremite svojim najmilijima doneće atmosferu šarmantne italijanske kuhinje koja će uz čašu dobrog vina stvarati vaše zajedničke uspomene.

Sastojci:

  • 2 veće tikvice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 30 ml belog vinskog sirćeta
  • 100 g crnih maslina
  • 100 g parmezana
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica sveže sečenog vlašca
  • 2 paradajza isečena na sitne kockice
  • 2 kašike pečenih isečenih badema      

Priprema:

Pilerom (ljuštilicom) za povrće isecite tikvice po dužini tako da se formiraju tanke trake. U činiji za salatu pomešajte tikvice sa maslinovim uljem, belim vinskim sirćetom, šećerom, vlašcem i paradajzom.

Pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.

Pred služenje pospite bademe i crne masline na karpaćo, narendajte parmezan po ukusu i uživajte!

(Telegraf.rs)