Tost-korpice sa slaninom i jajima: Idealan predlog za doručak iz rerne
Klasični doručak u jednom pakovanju. Od ovoga ne postoji jednostavije
Pripremite klasičan doručak još brže i jednostavnije. Samo sloj hleba, slanine i jaja, sa malim obrtom. A ukus kompletan.
Sastojci
- 12 kriški slanine
- 12 kriški tost-hleba
- sir po izboru (beli/kačkavalj)
- 12 jaja
- so i biber, po ukusu
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni i ubacite slaninu u jednom sloju, sa razdvojenim listovima na pripremljeni pleh za pečenje. Pecite dok skoro ne postanu hrskave, od šest do osam minuta. Izvadite iz rerne i odložite na papirni ubrus.
Pripremite standardni kalup za 12 mafina i premažite jestivim uljem.
Obložite svaki kalup kriškom hleba. Stavite u rernu i pecite dok se malo ne stegne, oko pet-šest minuta.
Potom stavite krišku slanine u svaki kalup preko hleba. Dodajte kašiku sira po izboru i nežno razbijte jaje preko svakog kalupa posebno.
Začinite sa solju i biberom, po ukusu.
Stavite u rernu i pecite dok se belance ne stegne, oko 15-20 minuta. Poslužite odmah, a po želji ukrasite vlašcem ili peruškama mladnog luka ili iseckanim kiselim krastavčićima.
(Telegraf.rs)