Ideja za ručak: Ukusna paradajz čorba, bolja od one iz restorana
Ovu čaroliju ukusa još niste osetili!
Složićete se da nijedan ručak nije kompletan sve dok ne pojedete nešto "na kašiku", a sezona ukusnog paradajza je idealna da sebi i svojoj porodici napravite ukusnu i kremastu čorbu.
Ova paradajz čorba je aromatična i punog ukusa, a najbolje od svega je to što se priprema veoma brzo.
Začini, povrće i paradajz, kao glavni sastojci ove čorbe, savršeno će se uklopiti.
Sastojci:
- 500 g svežeg paradajza
- glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- so
- biber
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- peršun
- ulje
- začini po ukusu
- 4 kriške tost-hleba
- bosiljak za dekoraciju
Priprema:
Paradajz zasecite i stavite nakratko u ključalu vodu. Zatim ga spustite u hladnu vodu i oljuštite, pa isecite na kockice.
Crni i beli luk očistite i isecite sitno.
U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer.
Mešajte dok se sve ne sjedini.
Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok ne omekša. Zatim dodajte začine.
Dok se čorba kuva, tost-hleb isecite na kockice, pa ga začinite po ukusu i stavite u rernu na 180 stepeni nekoliko minuta.
Čorbu služite toplu, pa je dekorišite bosiljkom i stavite malo hrskavih hlepčića.
Prijatno!
(Telegraf.rs)