Ideja za ručak: Ukusna paradajz čorba, bolja od one iz restorana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovu čaroliju ukusa još niste osetili!

Foto:Shutterstock

Složićete se da nijedan ručak nije kompletan sve dok ne pojedete nešto "na kašiku", a sezona ukusnog paradajza je idealna da sebi i svojoj porodici napravite ukusnu i kremastu čorbu.

Ova paradajz čorba je aromatična i punog ukusa, a najbolje od svega je to što se priprema veoma brzo.

Začini, povrće i paradajz, kao glavni sastojci ove čorbe, savršeno će se uklopiti.

Sastojci:

  • 500 g svežeg paradajza
  • glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • so
  • biber
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • peršun
  • ulje
  • začini po ukusu
  • 4 kriške tost-hleba
  • bosiljak za dekoraciju

Priprema:

Paradajz zasecite i stavite nakratko u ključalu vodu. Zatim ga spustite u hladnu vodu i oljuštite, pa isecite na kockice.

Crni i beli luk očistite i isecite sitno.

U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer.

Mešajte dok se sve ne sjedini.

Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok ne omekša. Zatim dodajte začine.

Dok se čorba kuva, tost-hleb isecite na kockice, pa ga začinite po ukusu i stavite u rernu na 180 stepeni nekoliko minuta.

Čorbu služite toplu, pa je dekorišite bosiljkom i stavite malo hrskavih hlepčića.

Prijatno!

(Telegraf.rs)