Recept za sušeni paradajz u maslinovom ulju: Aromatičan i ukusan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživajte u produženom ukusu leta!

Foto:Shutterstock

Sušeni paradajz u maslinovom ulju osvaja sve svojim punim, mediteranskim ukusom. Spoj belog luka, paradajza i začina je prava rapsodija ukusa za vaša nepca. 

Sušeni paradajz obogaćuje svako jelo, a nije ga teško napraviti i dobar je početak za pripremu zimnice.

Sastojci:

  • 2,5 kg paradajza
  • 4 čena belog luka
  • so, biber
  • origano
  • maslinovo ulje
  • začini po ukusu

Priprema:

Prvo pripremite pleh obložen pek papirom, zatim operite paradajz i isecite ga na kriške. Kašikom vadite deo paradajza gde se nalaze semenke kako bi bio što manje vlažan.

Kriške paradajza poređajte u pleh.

Navedene i začine po ukusu pomešajte, pa pospite preko paradajza.

U zagrejanu rernu stavite paradajz i ostavite ga da se suši na 100 stepeni oko pet-šest sati.

Kada je gotov, paradajz ostavite da se ohladi.

U čiste i suve tegle ređajte paradajz. Važno je da ga ne pritiskate prilikom stavljanja u teglu.

Dodajte malo belog luka i začina.

U tegle nalijte maslinovo ulje tako da ceo paradajz bude potopljen.

Dobro zatvorite tegle i čuvajte ih u frižideru.

Prijatno!

(Telegraf.rs)