Ideja za ručak: Ćufte od krompira koje se tope u ustima
Brzo jelo koje će oduševiti sve ukućane
Ukoliko postoji namirnica koju domaćice s naših prostora najčešće koriste u kuhinji, to bi sigurno bio krompir. Od ovog povrća je moguće napraviit bezbroj jela - prženi krompirići, zapečeni, pire krompir, musaka, paprikaš i tako dalje..
Međutim, da li ste znali da od krompira možete da napravite i ćufte, koje su jednako ukusne kao i one s mesom.
Kombinacija krompira i začina je božanstvena, te nesumnjamo da ćete ih često spremati.
Sastojci:
- ½ kg krompira
- 2 jaja
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 100 g brašna
- ulje
- so
- začini po ukusu
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Krompir oljuštite, pa ga stavite u šerpu sa vrelom vodom da se kuva. Kada je gotov, krompir izgnječite viljuškom.
Kačkavalja izrendajte na krupno rende, a beli i crni luk iseckajte sitno.
U krompir dodajte rendani kačkavalj, crni i beli luk, so i začine po ukusu, pa sve dobro promešajte.
U jednu činiju sipajte brašno, a u drugoj činiji umutite jaja.
Od smese sa krompirom formirajte kuglice i uvaljajte ih u brašno, pa u jaja. Stavite da se prže na dobro zagrejanom ulju u tiganju.
Ćufte služite dok su tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)