Ideja za ručak: Ćufte od krompira koje se tope u ustima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo jelo koje će oduševiti sve ukućane

Foto: Shutterstock

Ukoliko postoji namirnica koju domaćice s naših prostora najčešće koriste u kuhinji, to bi sigurno bio krompir. Od ovog povrća je moguće napraviit bezbroj jela - prženi krompirići, zapečeni, pire krompir, musaka, paprikaš i tako dalje..

Međutim, da li ste znali da od krompira možete da napravite i ćufte, koje su jednako ukusne kao i one s mesom.

Kombinacija krompira i začina je božanstvena, te nesumnjamo da ćete ih često spremati.

Sastojci:

  • ½ kg krompira
  • 2 jaja
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g brašna
  • ulje
  • so
  • začini po ukusu
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Krompir oljuštite, pa ga stavite u šerpu sa vrelom vodom da se kuva. Kada je gotov, krompir izgnječite viljuškom.

Kačkavalja izrendajte na krupno rende, a beli i crni luk iseckajte sitno.

U krompir dodajte rendani kačkavalj, crni i beli luk, so i začine po ukusu, pa sve dobro promešajte.

U jednu činiju sipajte brašno, a u drugoj činiji umutite jaja.

Od smese sa krompirom formirajte kuglice i uvaljajte ih u brašno, pa u jaja. Stavite da se prže na dobro zagrejanom ulju u tiganju.

Ćufte služite dok su tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)