Pečene rolnice od tortilje: Brzi doručak inspirisan omletom sa sirom i šunkom
Poslužite ih uz ljuti sos, kečap, majonez ili pavlaku ili pak neki drugi sos, u zavisnosti od toga šta volite
Inspirisan popularnim sendvičom sa jajima i sirom, tortilja-rolnica je savršen recept za brz i ukusan doručak. Tortilja, jaja, spanać, sir i šunka spremljeni u jednom tiganju, jelo su u kojem možete da uživate uz čašu jogurta ili uz dodatak omiljenog sosa.
Sastojci:
- 2 velika jajeta
- so i biber po ukusu
- 1 kašika neslanog putera
- tortilja
- 1/3 šolje bebi spanaća
- 2 kriške kačkavalja
- 2 kriške šunke
Priprema:
Umutite jaja, posolite i pobiberite po ukuksu.
Rastopite puter u tiganju srednje veličine, sa neprianjajućim slojem.
Sipajte u mešavinu jaja i vrtite tiganj da obložite dno.
Brzo, umočite tortilju u jaja, a zatim je okrenite i vratite u tiganj (obe strane treba da budu premazane jajetom). Začinite još jednim prstohvatom soli. Nastavite da pečete minut-dva.
Gurnite veliku gumenu ili silikonsku lopaticu ispod tortilje i okrenite celu tortilju i jaje jednim pokretom. Pospite spanać na polovinu tortilje koja vam je najbliža, a zatim prekrijte sirom i na kraju šunkom.
Nastavite da pečete tortilju sa jajetom dok dno ne porumeni, još oko minut. Uklonite sa vatre i gurnite na tanjir. Počevši od strane na kojoj se nalazi punjenje, počnite da uvijate tortilju u rolnicu i poslužite uz ljuti sos, kečap, majonez ili pavlaku ili pak neki drugi sos, u zavisnosti od toga šta volite.
(Telegraf.rs)