Ideje za ručak: Butkica sa krompirom, obrok za porodični dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većina ljudi ne može da odoli kombinaciji svinjske butkice i krompira

Foto: Shutterstock

Kad nemate više ideju šta da spremite za ručak, uvek možete da se vratite starim dobrim, proverenim receptima. Činjenica je da većina ljudi ne može da odoli kombinaciji svinjske butkice i krompira, a priprema jela, čiji je recept pred vama, veoma je laka i jednostavna.

Sastojci:

  • 1 butkica
  • 8 srednjih krompira
  • 3 čena belog luka
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 kašika tucane ljute paprike
  • 1 kašika origana
  • 4-5 lista lovora
  • so i biber prema ukusu
  • po potrebi ulje

Priprema:

Stavite butkicu u šerpu, prelijte vodom, posolite i barite oko pola sata. Bacite prvu vodu, nalijte novu i nastavite sa kuvanjem.

Za to vreme oljuštite krompir i skuvajte ga zajedno sa kolenicom.

Kada je meso skuvano, izvadite ga iz vode, zasecite meso formirajući male džepove i ubacite u njih beli luk isečen na listiće.

Nauljiti pleh, stavite kolenicu, a oko nje proceđen krompir (i po želji drugo povrće). Posolite, pobiberite, pospite origanom i tucanom ljutom paprikom.

Sve pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, oko 20 minuta.

Za to vreme crni luk oljuštite i isecite na veoma sitne kockice i pomešajte ga sa sitno sečenim peršunom. Izvadite meso iz rerne, okrenite kolenicu i pospite luk sa peršunom preko krompira i mesa. Vratite u rernu još da se peče još pet minuta.

Jelo poslužite toplo.

(Telegraf.rs)