Recept za kisele paprike u tegli bez konzervansa: Zimnica kojoj nećete odoleti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživaćete u njima cele zime

Foto:Shutterstock

Na našim prostorima zimnica je nezamisliva bez paprike. Domaćice je spremaju na bezbroj načina, a jedan od omiljenih je ona kisela u tegli. Kisele paprike volimo zbog fantastičnog ukusa, i zbog toga što su odlična salata koja se služi uz razna jela.

Zato smo za vas pripremili recept za kisele paprike u tegli, a najbolje od svega je to što su bez konzervansa.

Od navedenih sastojaka dobićete tri tegle kiselih paprika.

Sastojci:

  • 1,5 kg mesnatih crvenih paprika
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašičice soli
  • 12 kašičica šećera
  • 12 kašičica sirćeta
  • 1 l ključale vode
  • biber u zrnu
  • peršun

Priprema:

Paprike operite, pa ih očistite od semenki i drški, pa ih uspravo isecite na listiće. U čiste tegle, uspravno ređajte papriku.

Beli luk isecite sitno.

Kada napunite teglu, dodajte malo belog luka, bibera u zrnu i peršuna. U svaku teglu stavite po jednu kašičicu soli i po četiri kašičice šećera.

U svaku teglu sipajte po četiri kašičice alkoholnog sirćeta. Paprike prelijte ključalom vodom, sve do vrha.

Tegle dobro zatvorite čistim poklopcima, pa ih stavite u hladnu rernu na 90 stepeni i ostavite tako 90 minuta.

Posle 90 minuta isključite šporet, pa ostavite zimnicu da prenoći u šporetu.

Sutradan, paprike su spremne za jelo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)