Nikad jednostavniji recept za zdrave palačinke od heljdinog brašna i tako malo sastojaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gotovo da nema osobe koja će odbiti palačinke filovane slatkim kremom

Foto: Shutterstock

Palačinke su za mnoge omiljena poslastica, a odlične su da sa njima započnete jutro tako što će ih filovati džemom, kremom, medom ili pak napraviti njihovu slanu varijantu.

Iako će mnogi reći da sa palačinkama ne treba preterivati jer se prave od belog brašna koje utiče na našu kilažu, mi vam predlažemo recept za palačinke od heljdinog brašna koje su zdravija alternativa.

Uz ovaj recept moći ćete da uživate uz omiljenu poslasticu bez griže savsti.

Sastojci:

- 3 jajeta

- pola kg heljdinog brašna

- pola kašičice soli

- pola kašičice šećera

- pola šoljice ulja

- kisela voda

Priprema:

Umutite jaja i dodajte so i šećer, zatim dodajte brašno i ulje pa mikserom mutite i dodajte kiselu vodu do željene gustine.

Palačinke pecite u teflonskom tiganju, a filujte ih po želji, slatke ili slane, volje je vaša.

Prijatno!

Video: Šta sve možete da uradite sa testom za palačinke

(Telegraf.rs)