Ljuto-slatki kukuruzni hleb: Idealan doručak sa malo začinjene slatkoće
Ljutkasta proja sa vrućim medom, puterom i pavlakom
Ovaj recept za sočan vrući kukuruzni hleb od meda je nešto što do sada niste probali.
Samo pazite se, kombinaciji meda, putera i pavlake teško je odoleti i vrlo je verovatno da ćete pojesti sve u jednom dahu.
Sastojci:
- 12 kašika putera, podeljeno
- 1 šolja meda
- 1/4 kašičice tucane crvene paprike
- 2 jajeta
- 1 1/4 šolje pavlake
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja višenamenskog brašna
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte je na 250 stepeni.
U šerpicu dodajte četiri kašike putera, med i crvenu papriku, pa topite dok puter ne počne lagano da se krčka.
U posebnoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte pavlaku, jaja i prespite dve trećine topljenog putera sa medom, te sve dobro promešajte.
Podmažite pleh i prespite smesu.
Smanjite temperaturu u rerni na 180 stepeni i pecite proju dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe sa samo malo vlage, oko 25 do 30 minuta.
Prelijte ostatkom vrelog putera od meda.
(Telegraf.rs)