Recept za najlakše i najlepše krofne koje ste probali: Užitak za sva čula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada se kuhinjom raširi miris testa i šećera u prahu, nastaje istinski gastronomski praznik za nepca

Foto: Freepik/Racool_studio

Verujemo da na pitanje: "Ko je za krofne?", retko ko ima odričan odgovor. Krofne su rado viđen gost na trpezi, a obožavaju ih i oni najmlađi i stari.

Mekane,  a iznutra potpuno šuplje, idealne su za najrazlačitija punjena po vašem ukusu.

Iako ima bezbroj recepata i načina da pripremite krofne, mi vam donosimo najednostavniji, koji će vam uvek uspeti.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 7 g suvog kvasca
  • kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 300 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 50 g maslaca
  • ulje za prženje

Priprema: 

U većoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Mleko zagrejte tako da bude mlako, pa ga zajedno sa ostalim sastojcima dodajte u one suve koje ste pomešali.

Mešajte dok ne bude više gromuljica i dok testo ne postane elastično.

Test ostavite da odmara oko 15 minuta.

Na radnu površinu sipajte malo brašna, pa stavite testo i premesite ga. Dodajte vrlo malo brašna na testo, tek toliko da ne bude lepljivo.

Testo rastanjite na jedan centimetar debljine i čašom vadite krugove i ostavite ih da odmaraju 45 minuta.

U veću šerpu sipajte ulje, pa kada se zagreje, pažljivo spuštajte krugove od testa.

Kada porumene, vadite ih i stavljajte na papirni ubrus kako bi upio višak ulja.

Pospite ih šećerom u prahu i služite uz krem ili domaći džem.

Prijatno!

Video: Zdravi rafaelo i snikers za samo 5 minuta? Moguće je!

(Telegraf.rs)