Domaća pašteta, ukusna i laka za pripremu: Savršen recept za namaz koji svi vole

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za pripremu ove pileće paštete neće vam biti potrebno mnogo vremena

Foto: Shutterstock

Domaće paštete odličan su izbor za doručak ili večeru i lako se kombinuju sa hlebom ili kiflicama i jogurtom, odnosno kiselim mlekom.

Recept koji vam donosimo spremićete brzo i lako i oduševiti ukućane koji vole lagane mesne namaze.

Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 100 g putera
  • 2 kašike ulja
  • kašika senfa
  • 2 kašike majoneza
  • sok od pola limuna
  • so, biber
  • pola vezice peršunovog lišća (po želji)

Priprema:

Obarite pileće belo meso, iseckajte ga i stavite u blender. Dodajte mu iseckan crni i beli luk, puter, ulje, senf, majonez, so, biber i sok od pola limuna. Blendirajte dok masa ne postane kompaktna.

Ukoliko volite aromatičniju paštetu, pred kraj blendiranja dodajte i pola vezice iseckanog peršunovog lišća.

Prebacite paštetu u dublju posudu i poslužite uz svež ili prepečen hleb, pecivo ili domaću proju.

Prijatno!

(Telegraf.rs)