Domaća pašteta, ukusna i laka za pripremu: Savršen recept za namaz koji svi vole
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Za pripremu ove pileće paštete neće vam biti potrebno mnogo vremena
Foto: Shutterstock
Domaće paštete odličan su izbor za doručak ili večeru i lako se kombinuju sa hlebom ili kiflicama i jogurtom, odnosno kiselim mlekom.
Recept koji vam donosimo spremićete brzo i lako i oduševiti ukućane koji vole lagane mesne namaze.
Sastojci:
- 500 g belog mesa
- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 100 g putera
- 2 kašike ulja
- kašika senfa
- 2 kašike majoneza
- sok od pola limuna
- so, biber
- pola vezice peršunovog lišća (po želji)
Priprema:
Obarite pileće belo meso, iseckajte ga i stavite u blender. Dodajte mu iseckan crni i beli luk, puter, ulje, senf, majonez, so, biber i sok od pola limuna. Blendirajte dok masa ne postane kompaktna.
Ukoliko volite aromatičniju paštetu, pred kraj blendiranja dodajte i pola vezice iseckanog peršunovog lišća.
Prebacite paštetu u dublju posudu i poslužite uz svež ili prepečen hleb, pecivo ili domaću proju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)