Ideja za ručak: Starinski pilav sa pečurkama i piletinom
Carstvo ukusa
Ne postoji samo jedan recept za pilav, već njih bezbroj, jer ovo jelo može da trpi razne promene i namirnice koje u njega dodajete.
Danas smo za vas pripremili starinski recept za pilav, s tim što smo mu dodali i pečurke koje ga zaista obogaćuju.
Sastojci:
- 250 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 200 g pečuraka
- 2 šargarepe
- 200 g belog mesa
- so
- biber u zrnu
- začini po ukusu
- peršun
- ulje
Priprema:
Piletinu iseckajte na kockice, a šargarepu na kolutove. U šerpu nalijte toplu vodu, pa stavite meso i šargarepu da se kuvaju.
Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu.
U dublji zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte sitno seckan crni luk i pečurke. Kada luk postane staklast, dodajte i pirinač.
Stavite piletinu i šargarepu u pirinač i pečurke i začinite po ukusu.
Podmažite pleh, pa sipajte pirinač sa mesom i šargarepom.
Pilav pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Kada je pilav gotov, dodajte mu sitno seckan sveži peršun.
Prijatno!
(Telegraf.rs)