Ideja za ručak: Starinski pilav sa pečurkama i piletinom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Carstvo ukusa

Foto: Shutterstock

Ne postoji samo jedan recept za pilav, već njih bezbroj, jer ovo jelo može da trpi razne promene i namirnice koje u njega dodajete.

Danas smo za vas pripremili starinski recept za pilav, s tim što smo mu dodali i pečurke koje ga zaista obogaćuju.

Sastojci:

  • 250 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g pečuraka
  • 2 šargarepe
  • 200 g belog mesa
  • so
  • biber u zrnu
  • začini po ukusu
  • peršun
  • ulje

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice, a šargarepu na kolutove. U šerpu nalijte toplu vodu, pa stavite meso i šargarepu da se kuvaju.

Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu.

U dublji zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte sitno seckan crni luk i pečurke. Kada luk postane staklast, dodajte i pirinač.

Stavite piletinu i šargarepu u pirinač i pečurke i začinite po ukusu.

Podmažite pleh, pa sipajte pirinač sa mesom i šargarepom.

Pilav pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Kada je pilav gotov, dodajte mu sitno seckan sveži peršun.

Prijatno!

(Telegraf.rs)