Napravite integralne pločice od ovsenih pahuljica za doručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavljamo vam zdrav slatkiš za doručak koji lako možete da prilagodite sa različitim dodacima, prema vašem ukusu

Foto: Shutterstock

Ovaj recept za ovsene pahuljice za doručak je u osnovi kao i ovsena kaša, samo je u obliku popularnih pločica za doručak i odličan je i za užinu, pogotovo kada ste u pokretu.

Ne samo što će deca lakše prihvatiti da umesto kaše jedu kolače za doručak, već su ovakve "čokoladice" sadržajnije i zdravije od bilo čega sličnog što vam je na raspolaganju da kupite, a sam recept je lako prilagoditi sa različitim dodacima na osnovu vašeg ukusa. 

Osim što se prave od jednostavnih sastojaka, mogu se čuvati na otvorenom i do nekoliko dana ili, pak, da se zamrznu mesecima

Sastojci:

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • ½ smeđeg šećera
  • 1 ½ kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice cimeta
  • 2 jaja
  • ½ šoljice mleka
  • ¼ nezašećerenih skuvanih i zgnječenih jabuka 
  • vanilin šećer
  • ¼ šolje iseckanih oraha
  • ¼ šolje brusnica ili suvog grožda

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Kvadratnu tepsiju obložite pek papirom.

U jednoj činiji pomešajte suve sastojke, uključujući ovsene pahuljice, šećer, prašak za pecivo, so c,imet i vanilin šećer.

U drugoj velikoj posudi pomešajte vlažne sastojke uključujući jaja, mleko i sos od jabuke.

Uspite suve sastojke preko mokrih i ostavite sa strane  da se sjedine ukususi, oko 20 minuta.

Potom ubacite orahe i brusnice, i celu smesu rasporedite u pripremljenu četvrtastu tepsiju.

Pecite u zagrejanoj rerni dok ivice ne porumene, oko 30 do 35 minuta.

Ostavite da se ohladi na rešetki oko pet minuta pre rezanja. Isecite na veličine standardnih čokoladnih pločica.

Video: Recept za testeninu hrskaviju od čipsa: Ukus koji se pamti

(Telegraf.rs)