Napravite integralne pločice od ovsenih pahuljica za doručak
Predstavljamo vam zdrav slatkiš za doručak koji lako možete da prilagodite sa različitim dodacima, prema vašem ukusu
Ovaj recept za ovsene pahuljice za doručak je u osnovi kao i ovsena kaša, samo je u obliku popularnih pločica za doručak i odličan je i za užinu, pogotovo kada ste u pokretu.
Ne samo što će deca lakše prihvatiti da umesto kaše jedu kolače za doručak, već su ovakve "čokoladice" sadržajnije i zdravije od bilo čega sličnog što vam je na raspolaganju da kupite, a sam recept je lako prilagoditi sa različitim dodacima na osnovu vašeg ukusa.
Osim što se prave od jednostavnih sastojaka, mogu se čuvati na otvorenom i do nekoliko dana ili, pak, da se zamrznu mesecima
Sastojci:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- ½ smeđeg šećera
- 1 ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice cimeta
- 2 jaja
- ½ šoljice mleka
- ¼ nezašećerenih skuvanih i zgnječenih jabuka
- vanilin šećer
- ¼ šolje iseckanih oraha
- ¼ šolje brusnica ili suvog grožda
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Kvadratnu tepsiju obložite pek papirom.
U jednoj činiji pomešajte suve sastojke, uključujući ovsene pahuljice, šećer, prašak za pecivo, so c,imet i vanilin šećer.
U drugoj velikoj posudi pomešajte vlažne sastojke uključujući jaja, mleko i sos od jabuke.
Uspite suve sastojke preko mokrih i ostavite sa strane da se sjedine ukususi, oko 20 minuta.
Potom ubacite orahe i brusnice, i celu smesu rasporedite u pripremljenu četvrtastu tepsiju.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ivice ne porumene, oko 30 do 35 minuta.
Ostavite da se ohladi na rešetki oko pet minuta pre rezanja. Isecite na veličine standardnih čokoladnih pločica.
(Telegraf.rs)